Roy Klaassen greep afgelopen week net naast een ticket voor de Paralympische Spelen in Parijs dit jaar. Hij kwalificeerde zich als 26e maar schoot zich sterk door de individuele eliminaties.

Zowel Roy Klaassen als Mark de Gier kwamen met coach Pier Elzinga in actie op het Fazza Para Archery World Ranking Tournament in Dubai. Dit is voor de Paralympische Spelen van Parijs het Final Quota Tournament waar de laatste tickets om deel te nemen op het spel stonden.

Tijdens het toernooi vonden simultaan twee wedstrijden plaats, het Fazza Para Archery toernooi op zichzelf en het Final Quota Tournament. Binnen het Fazza Para Archery toernooi verloor Mark de Gier zijn eerste match in de 1/48e finale met drie punten van de Fransman Daniel Lelou. Roy Klaassen won de 1/48e finale maar verloor in de 1/24e finale van de Oekraïner Serhiy Atamanenko met 135 tegen 145.

Final Quota Tournament begon met een kwalificatie waar Mark zich als 35e kwalificeerde en Roy als 26e. Zowel Mark als Roy wonnen de 1/24e finale maar voor Mark eindigde zijn kans op een qouta plaats voor Nederland in de 1/16e finale tegen de Mexicaan Gerardo Rodriguez. Roy won sterk van zijn Spaanse tegenstander en zette deze winnende reeks door tot in de halve finale. Die halve finale stond in het teken van wel of niet een quota plaats voor de Paralympische Spelen in Parijs. Mark noteerde perfecte score in de derde ronde maar kwam tekort om van dezelfde Oekraïner als waar hij eerder de 1/24e finale van verloor. Helaas geen ticket voor Nederland maar met deze prestatie zijn Mark en Roy nog nooit zo ver gekomen.

Roy Klaassen in de halve finale van het Final Quota Tournament