Op zondag 7 april wordt het outdoorseizoen geopend met de eerste stage van de Lowlands Archery Series 50/70 ronde. Ook dit jaar zal deze wedstrijdserie weer bestaan uit vijf stages en een afsluitende finale. De vrijwilligersteams van de organiserende verenigingen staan te popelen om er samen met de deelnemers, scheidsrechters en andere betrokkenen weer een mooie wedstrijdserie van te maken!

Iedere wedstrijd begint met een kwalificatieronde over 72 pijlen, gevolgd door finalerondes op basis van het unieke Lowlands-concept. Hierbij blijven sporters in de wedstrijd, ook wanneer zij een duel verloren hebben. In het wedstrijdreglement lees je meer gedetailleerde informatie over het wedstrijdverloop.

Keuzemogelijkheid Dames Compound
Nieuw dit jaar is dat dames compoundschutters na aanmelding aan kunnen geven of zij willen deelnemen in de gemengde compoundklasse – waarin zij samen schieten met de heren – óf de Dames Compoundklasse. Hiermee komen we tegemoet aan een veelgehoord verzoek vanuit deze schutters.

Wedstrijdkalender
Onderstaand overzicht toont de wedstrijdkalender. Voor de eerste drie stages geldt dat de inschrijving inmiddels geopend is. Voor de overige stages geldt dat de inschrijving uiterlijk maandag 8 april geopend wordt.
Klik op een wedstrijd naar keuze en je komt direct op de inschrijfpagina.