Handboogactiviteiten kunnen momenteel niet plaatsvinden op de manier zoals we dat voor de coronapandemie gewend waren. Ook in deze tijden willen we mensen mentaal en fysiek fit, actief en betrokken houden. Handboogsport is een belangrijke uitlaatklep en levert een bijdrage aan het welzijn van onze leden. Mits dit veilig en verantwoord gedaan wordt natuurlijk. In dat kader is een alternatief aanbod ontwikkeld, bestaande uit online activiteiten, zoals ‘aan de maatregelen aangepaste wedstrijden’, opleidingen, webinars etc. Voor alles geldt dat het wordt georganiseerd met inachtneming van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De meest actuele protocollen en richtlijnen hiervoor zijn te vinden op www.handboogsport.nl/verantwoord-sporten.

Sportactiviteiten
De afgelopen periode hebben we geprobeerd verschillende evenementen te organiseren zodat leden nog kunnen genieten van hun sport op een verantwoordelijke manier. Waaraan je vanaf je eigen vereniging deel kon nemen. Het doel was/is om zoveel mogelijk sporters in Nederland te laten deelnemen, waarbij plezier in de sport voorop staat. Zaken zoals de 2D Animal target Indoor Games en de Remote Target indoor games. Door de huidige maatregelen kan er alleen buiten geschoten worden in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief trainer). Binnen mag absoluut niet. 

Hierdoor zijn we genoodzaakt wedstrijden en andere sportieve evenementen uit te stellen of af te lasten. Echter willen wij dat onze leden nog in aanraking kunnen komen met onze sport. Daarom zijn wij bezig om meer online oplossingen te zoeken en deze te delen. Denk aan webinars, vragenvuren, Facebook live sessies en meer. 

Onderstaand vind je een overzicht van geplande activiteiten en verschijnt de komende tijd alle actuele informatie per evenement.

Virtual 2021 Indoor Archery World Series
Wedstrijddata: 21+22 november, 19+20 december, 15+16+17 januari, 12+13+14 februari
Een initiatief van World Archery. Wedstrijden over 2 x 30 pijlen waar sporters van over de hele wereld aan mee doen. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app, genoteerd moeten worden op het scorebriefjes en waarvan een foto van elke serie pijlen gemaakt moet worden
Klik hier voor verdere informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.
Uitslagen stage 1
Uitslagen stage 2


Virtual Vegas (Las Vegas Grand Prix)

Wedstrijddata: 29 november, 13 december, 10 januari (uitgesteld), 7 februari, 7 maart, 28 maart
Wedstrijden volgens Vegas-shoot format. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes, zie wedstrijdinformatie.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier
Uitslagen stage 1
Uitslagen stage 2


2D Animal Target Indoor Games 

Wedstrijddata: 1 t/m 15 december, 16 t/m 30 december (uitgesteld), 1 t/m 15 januari (uitgesteld), 16 t/m 31 januari (uitgesteld)
Wedstrijden in een periode van 2 weken over drie keer acht verschillende 2D blazoenen. 2D blazoenen worden door de NHB en Dutch Bow Store ter beschikking gesteld, zie wedstrijdinformatie. Ingevulde en getekende scorebriefjes moet naar de organisatie gemaild worden.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier
Tussenstand stage 1


Remote Target  Indoor Games
Wedstrijddata: 6 december, 27 december (uitgesteld), 3 januari (uitgesteld), 31 januari (uitgesteld)
Wedstrijden over 1 x 30 pijlen op 18 meter voor sporters met een recurve, compound, barebow, longbow of instinctive bow. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes, zie wedstrijdinformatie.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier
Uitslagen stage 1

NHB Live sessies

Maandag 21 december 2020 was er een Facebook live sessie van het Meerjarenbeleidsplan 2021+ ‘Doelgericht vooruit: Raak!’  met bondsdirecteur Arnoud Strijbis. Over ambities, kansen en perspectief richting de toekomst van de handboogsport. Deze is terug te bekijken op de NHB Facebookpagina.

Maandag 28 december 2020 was er een webinar “Handboogfit blijven tijdens de Lockdown” van bondscoach Ron van der Hoff. We zijn van plan dit concept verder uit werken in de verlengde lockdown. 

Zondag 10 januari 2021 om 16:00 uur was er de eerste echte interactieve online NHB Handboogquiz georganiseerd. Wie heeft er gewonnen? Bekijk het op onze Facebookpagina.

Dinsdag 19 januari 2021 om 19:00 uur een webinar over het programma Artemis met Marcel van Apeldoorn. Deze wordt gehouden via Google Meet. Klik hier voor de link. 

Vrijdag 29 januari 2021 om 19:00 uur een webinar sportfotografie van Tim Buitenhuis.

Donderdag 4 februari 2021 om 19:00 uur een vragenvuur met Mike Schloesser via zijn eigen instagram account. 


NHB ronde tafel
Afgelopen maandag 11 januari 2021 was er ronde tafel para handboogsport en aangepast sporten. Waarin mee werd gepraat en gedacht over de toekomst van de parahandboogsport. Deze was succesvol en er komt een vervolg. Meer informatie wordt z.s.m. bekend gemaakt.   

 

NHB Podcasts
Op zaterdag 2 januari 2021 was er een nieuwe podcast gelanceerd. Onderwerp: “de fysieke kant van de Handboogsport”. Luister naar bondscoach Ron van der Hoff, olympiër Sjef van den Berg en kracht & conditie coach Casper de Wit, over de impact van fysieke training. Welke effecten heeft het op de Handboogsport? Beluister ook eerdere podcasts, onder meer over de kracht van vrijwilligers, scheidsrechters en hoe je je kunt voorbereiden op wedstrijden en evenementen. Heb je een idee of een wens voor een podcast, laat het ons weten.

De volgende aflevering staat gepland om op 23 januari live te gaan. 

De NHB Podcast ‘Doelgericht’ is te beluisteren op Spotify, Itunes, Google Podcasts en de NHB site.

 

NHB Back to Archery facebookgroep
Voor deze- en de toekomstige remote events kan je je mooie momenten, scores en/of foto’s delen in de Back to archery Facebook groep. 


Activiteitenkalender

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle bovenstaande activiteiten.

 

Heb je ideeën voor online events? Laat het weten via communicatie@handboogsport.nl.