Ons zilveren Olympische duo Gabriela Schloesser en Steve Wijler staat op de zogenaamde shortlist voor de titel sportploeg van de jaren 2020/2021. Deze uitverkiezing heeft het tweetal te danken aan hun uitmuntende prestatie op de Olympische Spelen dit jaar in Tokyo. Toen pakte Gabriela en Steve de eerste Nederlandse Olympische medaille voor TeamNL op de eerste dag van de Spelen, de eerste in een uiteindelijk zeer succesvolle reeks.

In Tokyo pakten het mix-duo Schloesser/Wijler de eerste Nederlandse Olympische handboogmedaille in 21 jaar. Een prestatie van formaat, waarbij in de finale uiteindelijk alleen het Zuid-Koreaanse duo te sterk bleek voor de Nederlanders, nadat eerder Italië, Frankrijk en Turkije waren verslagen. U leest het hier terug. Nog meer nagenieten kan ook, kijk dan hier.

Van shortlist naar nominatie
De shortlist, die bestaat uit negen ploegen, wordt ingekrompen tot drie genomineerde ploegen. Deze nominaties worden op 12 december bekend gemaakt. Op 20 en 21 december krijgen Nederlandse sporters de kans hun stem uit te brengen op hun sportploeg van het jaar. Hun stemmen tellen voor 50% mee, de andere 50% is de stem van de vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor. Het NOC*NSF Sportgala wordt op woensdagavond 22 december live uitgezonden en – helaas vanwege de coronamaatregelen – zonder publiek georganiseerd.

Kanshebbers
De andere kanshebbers om de titel Sportploeg van het jaar en de andere titels Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter en Coach van het jaar kunt u lezen in dit artikel op de website van NOC*NSF.

De NHB feliciteert Gabriela Schloesser en Steve Wijler met een hun prachtige plaats op de shortlist. Loon naar werken voor de sporters en de begeleiding.